010-102 93 96         kundservice@jakobsapotek.com         Betala säkert med Klarna & Swish   |  Mina sidor

Varukorgen är tom

HEM / Superfood / Elexir Pharma Svamp Komplex med Lion’s mane 60 kapslar

Elexir Pharma Svamp Komplex med Lion’s mane 60 kapslar

202

kr

Ordinarie pris:

269 kr

|

Du sparar

67 kr

Svampkomplex med Lion’s mane, Cordyceps och Maitake. Tillsammans med växtextraktet Bacopa monnieri.

Varumärke Elexir pharma

Elexir Svamp Komplex med Lion’s mane är ett kosttillskott för fokus, minne och förbättrad koncentration. Produkten består av tre olika svampar tillsammans med växtextraktet Bacopa monnieri som hjälper till att stödja den kognitiva funktionen, inlärning och minne samt hjälper till att förbättra koncentrationen.

Lion’s mane är en ätbar svamp med utseende som påminner om en lejonman. Lion’s mane har en lång historia inom kinesisk hälsofilosofi och kallas igelkottaggsvamp på svenska. Man använder svampens fruktkropp som innehåller höga halter av aktiva ämnen, främst i form av polysackarider inklusive betaglukaner. Lion’s mane brukar klassas som ett så kallat nootropikum, dvs det innehåller ämnen som anses påverka vår mentala funktion.

Cordyceps är en svamp som sedan länge använts i den kinesiska kulturen. På svenska kallas den larvsvamp och har bakåt i tiden varit en mycket dyrbar svamp som endast de välbärgade hade tillgång till. Numera odlas svampen i större skala och intresset för dess egenskaper har ökat även utanför Kina de senaste åren. Cordyceps innehåller höga halter av aktiva ämnen, polysackarider, men även vitaminer och mineraler. Maitake är en asiatisk matsvamp som på svenska kallas korallticka. Namnet ”Maitake” härstammar från de japanska orden ”mai” som betyder ”dansa” och ”take” som betyder ”svamp”. Namnet syftar på den glädje som människor kände när de hittade svampen i naturen, den ansågs värdefull både i matlagning och för hälsan. Maitake innehåller höga halter av polysackarider men även vitaminer och antioxidanter.

Bacopa monnieri är en ört som växer vilt i våtmarker och dammar. Bacopa kallas även Brahmi och har en lång historia inom Ayurveda i Indien där den använts i över 3000 år. Örten är uppskattad för sina effekter på kognitiva funktioner så som fokus, minne och har även förmågan att bidra till minskad stress.


Rekommenderat dagligt intag bör ej överskridas. Det är viktigt med en varierad och balanserad kost samt en hälsosam livsstil. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt i rumstemperatur och skyddat mot solljus samt oåtkomligt för barn. Burken sorteras som plastförpackning och locket som metallförpackning.

Litet tjockbladsextrakt (Bacopa monnieri), igelkottaggsvamp (fruktkropp, Hericium erinaceus), vegetabilisk kapsel (hypromellos), larvsvampsextrakt (Ophiocordyceps sinensis), koralltickaextrakt (Grifola frondosa), rismjöl, emulgeringsmedel (magnesiumsalter av fettsyror), klumpförebyggande medel (kiseldioxid).
1 kapsel dagligen i samband med måltid. DEKLARATION PER DAGSDOS: 1 KAPSEL *DRI Bacopa Monnieri-extrakt 300 mg ** -varav bacosider 60 mg ** Lion's Mane-extrakt 8:1 150 mg ** -varav polysackarider 45 mg ** Cordycepsextrakt 4:1 100 mg ** Maitakeextrakt 4:1 100 mg ** *DRI = % av dagligt referensintag **DRI ej fastställt

Liknande produkter

Populära produkter just nu

Produkter du tittat på

10% rabatt när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev

(gäller vid 1 köptillfälle på ordinarie priser)

Kontakta kundtjänst

Jakobs Apotek c/o Jacobsons. T AB
Ringtrastvägen 1
591 37 Motala

Mejla eller ring oss

 Vår kundtjänsttelefon är öppen:

Måndag - torsdag 9.00-12.00 Telefon: 010-102 93 96 Kundservice via mejl: kundservice@jakobsapotek.com

Ni är alltid välkomna att mejla oss dygnet runt. Vi svarar så fort som möjligt.

Ha en fortsatt trevlig dag önskar personalen på Jakobs Apotek
Org.nr: 556257-0829

Copyright © 2022 Jakobs Apotek  |  SitemapCookies

Powered by Sitesmart