010-102 93 96         kundservice@jakobsapotek.com         Betala säkert med Klarna & Swish   |  Mina sidor

Varukorgen är tom

HEM / Kristaller / Shungit / Shungit trumlade stenar 2-4 cm 100g (stenterapi)

Shungit trumlade stenar 2-4 cm 100g (stenterapi)

159

kr

100 gr trumlade (tumlade) shungitstenar i storlek 2-4 cm, innehåller 6-7 st shungitstenar.

Varumärke Kristallpunkten

Ger en djup avkoppling och motverkar smärtan i benen, ryggen, nacken och lindrar muskeltrötthet. Dessutom ökar varma shungitstenar ämnesomsättning och kan stimulera kroppen att bli av med överskottet av kroppsfett.

Varm stenterapi med shungitstenar är en enkel procedur du kan göra hemma för att släppa all stress och spänning.

Kristaller kommer från naturen och är helt unika, vilket innebär att de varierar i form, storlek och färg. Sprickor och linjer på kristallen kan därför förekomma och betyder inte att den har blivit förstörd.

Användning: Värm stenarna upp till 40 grader i 15-20 minuter genom att lägga dem i varmt vatten. För att säkerställa att stenarna inte blir för varma, använd en badtermometer.

Medan du väntar på att stenarna värms upp kan du smörja in huden med en massageolja av eteriska oljor - lavendel-, mandarin-, kamomill- och basilikaolja är bäst för denna typen av behandling. När shungitstenarna är varma lägger du dem på huden på valt område och täcker med en handduk eller filt. Den långsamma frisättningen av värme från stenarna stimulerar och slappnar av kroppen och reducerar stress.

Stenarna läggs vanligtvis längs ryggraden, på ländryggen, på handflator eller på fotsulorna. Har du överansträngda muskler eller värkande leder, kan de varma stenarna placeras där det ont.

Låt de varma stenarna verka i ca 10-20 minuter, under denna tid avger de värme till huden som når 3-4 cm djupt. När stenarna har svalnat av, plocka bort dem från huden. Har du använt massageolja, kan du avsluta med en varm dusch.

Skölj stenarna i ljummet vatten och låt dem torka. Använd dem igen nästa gång när du varm stenterapi för att få en skön avkoppling eller stresslindring.

Tips! Har du svårt att komma ner i varv på kvällen, håll (eller rulla) varma shungitstenar mellan händerna, denna procedur lugnar dig och du kan lättare komma till ro.

Skötselråd

Shungit är mycket kolrikt och svärtar av sig i början. Detta är naturligt och ett tecken på att föremålet är äkta shungit. För att få bort koldammet sköljer du föremålet under rent ljummet vatten och torkar av det med en bomullsduk. Upprepa om svärtan kvarstår. Polerade shungitföremål förlorar en del av sin glans när man sköljer dem, för att bibehålla maximal glans torka istället av föremålet med en lätt fuktad bomullsduk.

Shungit behöver återladdas med jämna mellanrum för att bibehålla sin funktion; för att återladda shungiten skölj den i ljummet vatten, använd rökelse (Palo Santo, Salvia) så att rökelsen rör sig kring shungiten och placera den sedan utomhus i sol eller månljus under ett par timmar. Återladdningen behöver oftast utföras en gång i månaden beroende på hur mycket shungiten behöver hantera.

Övrig information

Sammansättning: c79, innehåller princip hela periodiska tabellen av grundämnen Färg: Svart Hårdhet: 3-4 Ursprung: Karelen Chakra: Rotchakrat, Solarplexuschakrat Stjärntecken: Skorpionen Planet: Pluto

Vad är Shungit?

Shungit är en helt unikt mineral med levande energi. Den innehåller fullerener - sfäriska kolmolekyler som är extremt sällsynta i naturen. Dessa fullerener är väldigt starka antioxidanter och har antibakteriella och renande egenskaper.

Lägger du till exempel shungitstenar i en tillbringare med kranvatten förändras vattnets struktur till att likna smältvatten från glaciärer. Peter den Store grundade det första spat i Karelen just på grund av shungitens vattenrenande egenskaper. Shungit har använts sedan 1800-talet för medicinska behandlingar och används idag i moderna vattenreningsfilter. Fullerener upptäcktes 1985 och tilldelades Nobelpriset i kemi 1996.

OBS! Stenbehandling rekommenderas inte för dig som är gravid, har en hudsjukdom eller annan sjukdom där massage är förbjuden. Har du blåmärken, skada på ryggraden, benbrott eller inre skador ska du inte heller använda dig av stenterapi.

Liknande produkter

Populära produkter just nu

Produkter du tittat på

10% rabatt när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev

(gäller vid 1 köptillfälle på ordinarie priser)

Kontakta kundtjänst

Jakobs Apotek c/o Jacobsons. T AB
Ringtrastvägen 1
591 37 Motala

Mejla eller ring oss

 Vår kundtjänsttelefon är öppen:

Måndag - torsdag 9.00-12.00 Telefon: 010-102 93 96 Kundservice via mejl: kundservice@jakobsapotek.com

Ni är alltid välkomna att mejla oss dygnet runt. Vi svarar så fort som möjligt.

Ha en fortsatt trevlig dag önskar personalen på Jakobs Apotek
Org.nr: 556257-0829

Copyright © 2022 Jakobs Apotek  |  SitemapCookies

Powered by Sitesmart