Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

  010-102 93 96         kundservice@jakobsapotek.com         Betala säkert med Klarna & Swish   |  Mina sidor

Varukorgen är tom

Stress – Obalans – Kosttillskott

Har du stressen under kontroll? Vid olika tidpunkter i livet kan nog alla känna den där stressen som smyger sig på. Stress i sig är inte farligt när det sker under kortare perioder i livet, men det är när stressen blir långvarig som den faktiskt riskerar att bli farlig för hälsan. Kroppen börjar dräneras på viktiga näringsämnen, vilket kan göra att du mår sämre både psykiskt och fysiskt. Vitaminer, mineraler och antioxidanter förbrukas snabbt under stressade perioder, och dessa kan vi behöva tillsätta extra utav.

Kosttillskott kan stötta kroppen och hjälpa den att återfå normal balans. Vitaminer med lugnande effekt är bland andra Magnesium, Ashwaganda, KSM66. Vitaminer som agera extra stöttande vid stressade perioder är C-vitamin, B-komplex, D-vitaminer men även mineraler som Zink och Järn.  

Caroline Tipsar! 

När jag känner mig stressad och tankarna snurrar, tycker jag att det är väldigt lugnande att gå ut i naturen och använda naturens läkande kraft! Att komma ut och få ljus och frisk luft är väldigt skönt för både psyke och kropp. Träning eller någon form av rörelse är bevisat läkande för kroppen, oavsett om det är en löptur eller om det är en stilla promenad med en vän.  

Att djupandas är också något jag finner väldigt rogivande. Jag brukar andas in 4 sekunder och ut 6 sekunder i intervaller av 5 minuter. Redan efter första minuterna känner man lugnet skölja över och man kan lättare sortera tankarna.  

Sen kommer vi till sömnen! Att få ordentligt med sömn är otroligt viktigt för att bibehålla en jämn energinivå under hela dagen. Även här finns det kosttillskott som stöttar dig att komma till ro och sedan njuta av en god natts sömn. Bland annat Sömnplåster, Sömnbalans, Magnesium, Natt från Better You och en mängd olika teer som både värmer och lugnar. 

Testa att byt ut kvällens tv-tittande mot en bok och en kopp te och se om det kan fungera för dig! Annars att sätta på en ljudbok eller lugnande musik innan läggdags för att komma ner i varv – ju mindre skärmar innan sovtid desto bättre!

Till bloggarkiv

Läs även:

Vi på Jakobs Apotek vill gärna dela med oss av artiklar vi finner intressanta och spännande inom hälsokost och kosttillskott-området. Är du själv intresserad av att veta mer om någon särskild produkt som vi saluför i vår webbshop så får du gärna maila oss så ska vi se om vi kan skriva en utförlig artikel om den produkten. Hoppas du nu får en trevlig läsning!

10% rabatt när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev

(gäller vid 1 köptillfälle på ordinarie priser)

Kontakt

Jakobs Apotek c/o Jacobsons. T AB
Ringtrastvägen 1
591 37 Motala

kundservice@jakobsapotek.com
Telefon: 010-102 93 96
Org.nr: 556257-0829

Copyright © 2021 Jakobs Apotek  |  SitemapCookies

Powered by Sitesmart