Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

  010-102 93 96         kundservice@jakobsapotek.com         Betala säkert med Klarna & Swish   |  Mina sidor

Varukorgen är tom

HEM / Kosttillskott / Leder, Ben & Muskler / Elexir pharma Gurkmeja 60 tabletter

Elexir pharma Gurkmeja 60 tabletter

199

kr

ELEXIR GURKMEJA – MED BIOPERINE FÖR ÖKAD BIOTILLGÄNGLIGHET.

Gurkmeja har traditionellt använts för att bidra till ledhälsa, skydda lederna och bidra till ledernas flexibilitet. Det mest aktiva ämnet i gurkmeja kallas för kurkumin som också fungerar som en kraftig antioxidant som skyddar kroppens celler mot oxidativ stress. Elexir Gurkmeja innehåller det mest väldokumenterade extraktet av gurkmeja som finns på marknaden idag, Curcumin C3 Complex®, vilket innehåller hela 95 % kurkuminoider. I kombination med svartpepparextrakt, som har visat sig öka upptaget av gurkmeja i kroppen, skapas goda förutsättningar att tillgodogöra sig och maximera gurkmejans positiva egenskaper i kroppen.

Elexir Gurkmeja är ett kosttillskott med gurkmejaextrakt (patenterat C3 complex®) varav 95 % kurkuminoider. Med Bioperine® som ökar upptaget. Det dagliga intaget på en tablett innehåller 500 mg gurkmejaextrakt.

Varumärke Elexir pharma

Gurkmeja minskar inflammationer och förbättrar ledhälsan

Gurkmeja är en mycket kraftig antioxidant. Den är faktiskt tio gånger starkare än vitaminer. Antioxidanter skyddar kroppen mot fria radikaler, de instabila syremolekylerna som kan skada cellerna och andra viktiga molekyler i kroppen.

Färgämnet kurkumin motverkar inflammation Kurkumin är färgämnet som ger gurkmejan den gula färgen och det är kurkumin som motverkar inflammationer. Det sker genom att kurkumin hämmar cellernas utsöndring av signalmolekyler. En process som är central vid inflammatoriska förlopp.

Gurkmeja är lika effektivt som måttlig fysisk träning I tidskriften Nutrition Research publicerades en artikel som visade att extrakt av gurkmeja har betydande fördelar. Hälsoeffekten av gurkmeja kunde jämföras med det man får ut av måttlig fysisk träning. Andra studier har visat att gurkmeja hämmar bildningen av det inflammatoriska cox-2 enzymet.

Väsentlig för ledhälsan Ju äldre man blir, desto mer hjälp kan lederna behöva för att fungera som de ska och bibehålla sin rörlighet. Gurkmeja har en dokumenterad trippeleffekt på lederna: Dels skyddas lederna av den aktiva substansen kurkumin, dels understödjer den rörligheten så att denna bibehålles. För det tredje bidrar gurkmejan till den generella ledhälsan. En starkt bidragande orsak är den dokumenterade förmåga att hjälpa kroppen i arbetet att kontrollera inflammatoriska reaktioner i kroppen och reducera den inflammation som orsakar besvären. Resultatet blir en god spiral – ökad rörlighet tack vare minskad inflammation ger individen möjlighet till ett aktivare och rörligare liv. En god hälsoeffekt i sig!

Elexir Gurkmeja 60 tabletter är fri från konserveringsmedel och artificiella färg- och smakämnen.

Gurkemejaextrakt (Curcuma longa/Curcumin C3 Complex®), förtjockningsmedel (cellulosa, magnesiumsalter av fettsyror), cikoriarotfiber (inulin), klumpförebyggande medel (kalciumfosfater, kiseldioxid), svartpepparextrakt (Piper nigrum L.), ytbehandlingsmedel (hydroxipropylmetylcellulosa).
1 kapsel dagligen i samband med måltid DEKLARATION PER DAGSDOS 1 tablett Gurkmejaextrakt (patenterat c3 complex®) 500 mg varav kurkuminoider, 95% 475 mg Svartpepparextrakt (Bioperine®) 2,5 mg Gurkemejaextrakt (Curcuma longa/Curcumin C3 Complex®), förtjockningsmedel (cellulosa, magnesiumsalter av fettsyror), cikoriarotfiber (inulin), klumpförebyggande medel (kalciumfosfater, kiseldioxid), svartpepparextrakt (Piper nigrum L.), ytbehandlingsmedel (hydroxipropylmetylcellulosa).

Liknande produkter

Populära produkter just nu

Produkter du tittat på

10% rabatt när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev

(gäller vid 1 köptillfälle på ordinarie priser)

Kontakta kundtjänst

Jakobs Apotek c/o Jacobsons. T AB
Ringtrastvägen 1
591 37 Motala

kundservice@jakobsapotek.com
Telefon: 010-102 93 96
Öppettider kundtjänsttelefon:
måndag - torsdag 09.00 - 12.00

Ni är alltid välkomna att maila oss dygnet runt.
Vi svarar så fort som möjligt.

Org.nr: 556257-0829

Copyright © 2022 Jakobs Apotek  |  SitemapCookies

Powered by Sitesmart