010-102 93 96         kundservice@jakobsapotek.com         Betala säkert med Klarna & Swish   |  Mina sidor

Varukorgen är tom

HEM / Kosttillskott / Aminosyror / Holistic Taurin 500mg 90 kapslar

Holistic Taurin 500mg 90 kapslar

169

kr

Taurin är den mest förekommande aminosyran i hjärtat och finns även i höga koncentrationer i centrala nervsystemet och musklerna.

Varumärke Holistic

Taurin är en svavelhaltig aminosyra som naturligt finns i kroppen och spelar en viktig roll i flera biologiska processer. Det är den mest förekommande fria aminosyran i hjärnan, hjärtat och nervsystemet och har också betydelse för muskelfunktionen, gallblåsan, ögonen och det vaskulära systemet. Taurin behövs för produktionen av gallsyror i levern, vilka är viktiga för absorptionen av fettlösliga vitaminer. Ibland beskrivs taurin som en semi-essentiell aminosyra, vilket innebär att kroppen vanligtvis kan producera den själv, förutom under vissa omständigheter som vid sjukdom och stress. Taurin finns i höga halter i animaliska proteinkällor som kött och ägg, men är inte vanligt förekommande i vegetabiliska livsmedel. Taurin kan därför vara särskilt fördelaktigt för veganer och andra som följer en växtbaserad kost.

TAURIN OCH DESS FUNKTIONER I KROPPEN

- Muskelfunktion: Taurin används bland annat av musklerna och förbrukas i högre grad av kroppen under perioder av intensiv fysisk aktivitet eller stress. Taurin har av denna anledning blivit ett allt vanligare kosttillskott inom idrottsvärlden.

- Hjärtat: Taurin är en viktig aminosyra som finns i höga halter i hjärtat och är involverad i flera biologiska processer.

- Åldrande: Taurinhalten i blodet minskar med åldern hos både människor och djur. Även om mekanismerna inte är helt klara, och ytterligare forskning på detta krävs, så fann en studie från 2023 att förebyggande av taurinbrist tycks förlänga livslängden och förbättra hälsan hos flera djurarter, inklusive maskar, möss och apor.

- Gallsyror: För att leverns gallsyror ska kunna produceras behövs taurin. Gallsyrorna i sin tur är viktiga för en normal fettabsorption samt upptaget av fettlösliga vitaminer.

Taurin Fyllnadsmedel (tapiokastärkelse) Vegetabilisk kapsel (hypromellos)
1 kapsel 1-3 gånger per dag mellan måltiderna. INNEHÅLL PER 1 KAPSEL 3 KAPSLAR Taurin 500 mg 1500 mg

Liknande produkter

Populära produkter just nu

Produkter du tittat på

10% rabatt när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev

(gäller vid 1 köptillfälle på ordinarie priser)

Kontakta kundtjänst

Jakobs Apotek c/o Jacobsons. T AB
Ringtrastvägen 1
591 37 Motala

Mejla eller ring oss

 Vår kundtjänsttelefon är öppen:

Måndag - torsdag 9.00-12.00 Telefon: 010-102 93 96 Kundservice via mejl: kundservice@jakobsapotek.com

Ni är alltid välkomna att mejla oss dygnet runt. Vi svarar så fort som möjligt.

Ha en fortsatt trevlig dag önskar personalen på Jakobs Apotek
Org.nr: 556257-0829

Copyright © 2022 Jakobs Apotek  |  SitemapCookies

Powered by Sitesmart