010-102 93 96         kundservice@jakobsapotek.com         Betala säkert med Klarna & Swish   |  Mina sidor

Varukorgen är tom

HEM / Kosttillskott / Mineraler / Elexir Pharma Magnesium Organisk 120 mg 90 kapslar

Elexir Pharma Magnesium Organisk 120 mg 90 kapslar

159

kr

Elexir Organisk Magnesium är ett kosttillskott med fyra olika typer av magnesium i form av magnesiummalat, magnesiumcitrat, magnesiumbisglycinat och magnesiumlaktat. Innehåller även B6 och koppar.

Varumärke Elexir pharma

Elexir Organisk Magnesium är ett kosttillskott med fyra olika typer av magnesium i form av magnesiummalat, magnesiumcitrat, magnesiumbisglycinat och magnesiumlaktat. Elexir Organisk Magnesium är kompletterad med vitamin B6 i den aktiva formen P-5-P (pyridoxal-5-fosfat), koppar samt det patenterade svartpepparextraktet Bioperine® som ökar upptaget och biotillgängligheten.

Magnesium behövs för att musklerna i kroppen ska få rätt förutsättningar att fungera normalt och kan dessutom minska symptom som trötthet och utmattning. Både energiomsättning och nervsystem är beroende av kroppens magnesiumnivåer och magnesium bidrar också till att bibehålla normal benstomme och friska tänder. Magnesium deltar i en stor mängd av kroppens biokemiska reaktioner och behövs för att aktivera cirka 300 olika enzymer! Magnesium är nödvändigt för kroppens elektrolytbalans (saltbalans), för att celldelningsprocesserna ska fungera normalt och för proteinsyntes. Dessutom är detta mineral viktigt för våra kognitiva funktioner i hjärnan. Det är med andra ord ett ämne med mycket bred verkan på många helt olika områden i kroppen.

Bra källor till magnesium i kosten är nötter, gröna bladgrönsaker, fullkorncerealier, mandel, bönor, potatis, fisk, kött och mejeriprodukter. Att tänka på är dock att kemiska gödningsmedel hindrar växterna från att dra åt sig magnesium ur jorden vilket gör att magnesiumhalten kraftigt varierar beroende på växternas ursprung. Absorptionen av magnesium kan dessutom minska vid samtidigt intag av fytinsyrarika livsmedel och/eller vid väldigt lågt proteinintag. Som om detta inte vore nog riskerar kaffe, te, läsk och andra vätskedrivande medel, till exempel medicinering med diuretika, att stimulera utsöndringen av magnesium med urinen. En stor alkoholkonsumtion kan därtill vara ytterligare en faktor till magnesiumförlust som kan orsaka brist på mineralet. Det finns även andra faktorer som kan öka vårt magnesiumbehov så som hård träning, kraftiga svettningar och stress. Med andra ord finns en mängd faktorer som kan öka kroppens behov av magnesium markant.  Rekommenderat dagligt intag av magnesium är för kvinnor 280mg och för män 350mg. Vissa menar att detta är relativt enkla nivåer att upprätthålla med en bra kosthållning medan andra anser att vi i själva verket åtminstone skulle behöva öka mängden magnesium vi i genomsnitt får i oss via kosten. Faktum är att det generella magnesiumintaget idag har minskat enormt jämfört med den mängd magnesium man normalt fick i sig via kosten förut.  Elexir Organisk Magnesium innehåller magnesium från 4 olika källor i form av malat, citrat, bisglycinat och laktat. Dessa former är organiska, dvs mineralet magnesiumet sitter bundet till ett organiska föreningar. Termen ”organisk” beskriver egentligen föreningen rent kemiskt. Organiskt bundet magnesium finner man i växter, djur och människor medan oorganiskt magnesium härstammar från icke-levande källor så som bergarter och havsvatten.

Malat: Malat är ett salt av äppelsyra som sedan binds till magnesium och bildar magnesiummalat. Malat är även ett kroppseget ämne bland annat delaktigt i kroppens energiproduktion.

Citrat: Citrat är ett salt av citronsyra som sitter bundet till magnesiummolekylen. Citrat har inga kända hälsofördelar i sig självt men passar bra att binda till mineraler för bra upptag.

Bisglycinat: Består av aminosyran glycin som är med och bildar ATP i kroppen, dvs cellernas energi men den är också delaktig i lugnande processer.

Laktat: Laktat i detta sammanhang är den så kallade konjugatbasen hos mjölksyra. Laktat är ett kroppseget ämne som bland annat används som energikälla i kroppen.

 Produkten är dessutom kompletterad med vitamin B6 som samverkar med magnesium och som behövs för nervsystemets, energiomsättningens och immunsystemets normala funktion. Det minskar även, precis som magnesium, trötthet och utmattning samt stödjer hjärnans kognitiva funktioner. Koppar bidrar till normal energiomsättning samt till att nervsystemet ska fungera normalt. I produkten finns även svartpepparextraktet Bioperine ® som ökar upptaget av magnesium.

Magnesium (magnesiummalat, -citrat, -bisglycinat, -laktat), vegetabilisk kapsel (hypromellos), emulgeringsmedel (magnesiumsalt av fettsyror), vitamin B6 (pyridoxal-5-fosfat), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), koppar (kopparbisglycinat), Bioperine® svartpepparextrakt (Piper nigrum).
1-2 kapslar dagligen i samband med måltid. Innehåll per dagsdos: 1 kapsel DRI* 2 kapslar DRI* Magnesium 120 mg 32% 240 mg 64% Vitamin B6 (P-5-P) 3 mg 214% 6 mg 429% Koppar 0,5 mg 50% 1 mg 100% Svartpepparextrakt (Bioperine®) 0,75 mg ** 1,5 mg ** *DRI = % av dagligt referensintag **DRI ej fastställt

Liknande produkter

Populära produkter just nu

Produkter du tittat på

10% rabatt när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev

(gäller vid 1 köptillfälle på ordinarie priser)

Kontakta kundtjänst

Jakobs Apotek c/o Jacobsons. T AB
Ringtrastvägen 1
591 37 Motala

Mejla eller ring oss

 Vår kundtjänsttelefon är öppen:

Måndag - torsdag 9.00-12.00 Telefon: 010-102 93 96 Kundservice via mejl: kundservice@jakobsapotek.com

Ni är alltid välkomna att mejla oss dygnet runt. Vi svarar så fort som möjligt.

Ha en fortsatt trevlig dag önskar personalen på Jakobs Apotek




Org.nr: 556257-0829

Copyright © 2022 Jakobs Apotek  |  SitemapCookies

Powered by Sitesmart