010-102 93 96         kundservice@jakobsapotek.com         Betala säkert med Klarna & Swish   |  Mina sidor

Varukorgen är tom

HEM / Hudvård / Bodybutters, oljor och eteriska oljor / Better You Rosmarinolja eterisk 30ml EKO

Better You Rosmarinolja eterisk 30ml EKO

167

kr

Ordinarie pris:

209 kr

|

Du sparar

42 kr

Eterisk olja från rosmarin

Varumärke Better You

Eterisk olja från rosmarin är en mycket fin, komplex och väldoftande olja som är väldigt bred i sina användningsområden och med fördel kan användes i allt från hudvård till egengjorda sköljmedel eller städprodukter.
100% ekologisk olja från väldoftande rosmarin. Starkt örtig och lite söt doft. Ursprung Spanien.

Better you eterisk rosmarinolja (Rosmarinus officinalis) från Spanien, är framställd genom destillering av blad och blommor/knoppar. Genom ångdestilleringen utvinns den eteriska oljan som sen ger en tydlig doft av rosmarin. Doften kan variera mellan att vara örtig, lite besk och söt beroende på säsong och när den skördats. Rosmarinolja är en olja med många fina egenskaper. Rosmarin innehåller flera verksamma ämnen och den som är mest intressant för just hudvård är verbenone. Speciellt om du har torr, blek, trött och åldrande hud är eterisk rosmarinolja att föredra. Den hjälper till att återfukta och stimulera huden vilket kan ge den ny lyster och spänst. Om du istället har problem med akne eller oren hud så kan du blanda rosmarin och tea tree - vilket kan hjälpa till att rena huden. Även i hårvård är rosmarinolja användbar, eftersom den stimulerar hårbotten och därmed minskar risken för torr och irriterad hud som kan ge upphov till mjäll.  
Använd den gärna i aromalampor för att sprida doften i rummet, doften anses hjälpa till med minne, koncentration och andra kognitiva förmågor. Ska du använda den i hud- eller hårvård bör den blandas ut i en neutral olja som mandel, jojoba eller arganolja innan applicering. Rosmarin är en mellannot som passar bra ihop med basilika, bergamott, sandelträ, grapefrukt, citron, citrongräs, mandarin, pepparmynta, timjan, tallbarr, apelsin, oregano/moringa och lavendel.Använd inte under graviditet eller på spädbarn. Förvaras utom räckhåll från barn.

Fara! Detta ämne kan vara dödligt vid förtäring om det kommer ner i luftvägarna, är giftigt för vattenlevande organismer med långtidseffekter, är en brandfarlig vätska och ånga, orsakar allvarlig ögonirritation, kan orsaka skador på organ, orsakar hudirritation och kan orsaka allergisk hudreaktion.
VID FÖRTÄRING: Ring genast Giftinformationscentralen/läkare. Framkalla INTE kräkning. Vid direkt hudkontakt: Tvätta grundligt med tvål och vatten. VID DIREKT ÖGONKONTAKT: Skölj försiktigt med vatten i flera minuter. Om möjligt, avlägsna kontaktlinser, fortsätt skölj.

Ekologisk Rosmarinolja (Rosmarinus officinalis). Framställd genom destillering av blad och blommor/knoppar.
Utblandad i olja (max. 2 % koncentration) på huden eller som aromaterapi. Börja med ett litet område för att kontrollera tolerans. Hälsoskadlig outspädd. Använd skyddshandskar, -kläder, ögon- och ansiktsskydd. Inandas ej damm/rök/dimma/ångor/spray. Tvätta huden noga efter användning.

Liknande produkter

Populära produkter just nu

Produkter du tittat på

10% rabatt när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev

(gäller vid 1 köptillfälle på ordinarie priser)

Kontakta kundtjänst

Jakobs Apotek c/o Jacobsons. T AB
Ringtrastvägen 1
591 37 Motala

Mejla eller ring oss

 Vår kundtjänsttelefon är öppen:

Måndag - torsdag 9.00-12.00 Telefon: 010-102 93 96 Kundservice via mejl: kundservice@jakobsapotek.com

Ni är alltid välkomna att mejla oss dygnet runt. Vi svarar så fort som möjligt.

Ha en fortsatt trevlig dag önskar personalen på Jakobs Apotek




Org.nr: 556257-0829

Copyright © 2022 Jakobs Apotek  |  SitemapCookies

Powered by Sitesmart