010-102 93 96         kundservice@jakobsapotek.com         Betala säkert med Klarna & Swish   |  Mina sidor

Varukorgen är tom

HEM / Vattenrening & Övrigt / Vattenrening / Smedur kombi vattenrenare

Smedur kombi vattenrenare

999

kr

Introduktionserbjudande : en extra kolpatron på köpet!

Smedur kombi är en liten, praktisk och rostfri renare som monteras på kökskranen. UF & aktivt kol filter.

Varumärke PlanetsOwn

Den rostfria kvalitén är den högsta för vattenrening, 304. Lätt att byta filter och rengöra. Två reningstekniker finns att välja mellan; Ultrafiltrering (UF) eller Aktivt kol. Filterpatron med aktivt kol rekommenderas ofta när man har kommunalt vatten eftersom filtret hanterar exempelvis klor, organiska föroreningar och framförallt PFAS-ämnen som är ett problem som ökar i hela världen. Bra också för att förbättra dricksvattnets smak och lukt.

Vattenrenaren är omedelbart klar att tas i bruk efter montering på vatten- kranen: Ta bort den sil (”strålsamlare”) som sitter längst ut på kranen (skruva av motsols). Skruva på omkopplaren (där vredet sitter), skruva på medsols - se till att packningen sitter på plats.

Öppna kökskranen försiktigt och kontrollera att allt är tätt. Om strålsamlaren sitter på insidan av kranen så får man använda adaptern. Om gängorna på eller inuti kranen inte passar så kan man använda universaladaptern.

 Låt vattnet skölja igenom vattenrenaren några minuter tills vattnet är helt klart. (Vredet ska vridas åt sidan - när det står rakt ner så går vattnet inte genom renaren). Skölj även igenom efter att filtret varit oanvänt några dagar så att det kommer friskt vatten igen. Den första tiden virvlar vattnet så snabbt igenom porerna att luftningen kan skapa så många luftbubblor i vattnet att det nästan kan se vitt ut. Dessa försvinner efter ett tag dock. För optimal rening rekommenderas ett vattenflöde på ca 2 liter/minuten. Vanligtvis (om vattnet inte är alltför orent) kan patronen räcka upp till 6 månader innan den behöver bytas och detta märks vanligtvis genom att vattenflödet minskar påtagligt. Byt i vilket fall patronen inom sex månader. Till vissa kranar där silen monterats på insidan används den medföljande adaptern. Följer även med en slags multi-adapter som passar de flesta kranar. Den har flera lager och man kan avlägsna ett eller två om man har en stor diameter på kranen. Men till fyrkantiga kranar eller kranar med utdragbar spolfunktion fungerar den dock inte. Multi-adaptern är även bra att ha om man tar med sig renaren utomlands eller har en kran som har ett ovanligt mått.

Liknande produkter

Populära produkter just nu

Produkter du tittat på

10% rabatt när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev

(gäller vid 1 köptillfälle på ordinarie priser)

Kontakta kundtjänst

Jakobs Apotek c/o Jacobsons. T AB
Ringtrastvägen 1
591 37 Motala

Mejla eller ring oss

 Vår kundtjänsttelefon är öppen:

Måndag - torsdag 9.00-12.00 Telefon: 010-102 93 96 Kundservice via mejl: kundservice@jakobsapotek.com

Ni är alltid välkomna att mejla oss dygnet runt. Vi svarar så fort som möjligt.

Ha en fortsatt trevlig dag önskar personalen på Jakobs Apotek
Org.nr: 556257-0829

Copyright © 2022 Jakobs Apotek  |  SitemapCookies

Powered by Sitesmart