010-102 93 96         kundservice@jakobsapotek.com         Betala säkert med Klarna & Swish   |  Mina sidor

Varukorgen är tom

HEM / Superfood / Te & Kaffe / Crearome Rödklöverblom 100g

Crearome Rödklöverblom 100g

98

kr

Rödklöver kan vara kvinnans stöd i övergångsåldern, hjälpa till vid viktnedgångskurer och kan provas vid trötthet och utmattning.

Varumärke Crearome

Rödklöver, är en mångsidig växt med en intressant historia och många användningsområden. Den har historiskt sett använts som en odlad fodergröda och gröngödslingsväxt. Den har också använts inom folkmedicin för att lindra symtom på olika åkommor. Rödklöver är en flerårig växt som tillhör ärtfamiljen och kännetecknas av sina karakteristiska, röda blomklot. Dess löv är trekloförmiga, därav det vetenskapliga namnet "Trifolium." Rötterna har förmågan att binda kväve från luften och förbättra markens näringsinnehåll.

Rödkläverns användningsområden: 1. Värdefull fodergröda för boskap på grund av dess näringsvärde och höga proteinhalt. 2. På grund av dess förmåga att fixera kväve i marken används rödklöver ofta som en gröngödslingsväxt för att förbättra jordens hälsa och näringsinnehåll. 3. Rödklöver har använts traditionellt inom folkmedicin för att behandla olika åkommor, inklusive hudproblem och matsmältningsbesvär. 4. Dess snabba tillväxt och tåliga natur gör rödklöver till en utmärkt marktäckningsväxt för att förhindra erosion och förbättra markstruktur.

Recepttips:

- Rödklöverte: Brygg en kopp te genom att blanda torkade rödklöverblommor med hett vatten. Låt det dra i några minuter och söta efter smak med t ex björksocker eller honung.

- Rödklöversallad: Tillsätt färska rödklöverblommor till din favoritsallad som blir både vackert färgglad och näringrik.

- Rödklöver"honung": Förbered en enkel sirap genom att koka ihop starkt rödklöverte, socker och rödklöverblommor tills det blir en tjock konsistens. Använd den som sötning i te, desserter eller bakverk mm.

Nedan några recepttips för hudvård med rödklöver:

- Rödklöver ansiktsång: Koka upp vatten och tillsätt torkade rödklöverblommor i en skål. Placera ansiktet över skålen och täck huvudet och skålen med en handduk för att fånga ångan. Låt ångan verka i några minuter för att öppna porerna och rengöra huden.

- Rödklöver ansiktsmask: Blanda torkade rödklöverblommor med honung och yoghurt för att skapa en återfuktande och näringsgivande ansiktsmask. Applicera blandningen jämnt över ansiktet och låt den verka i cirka 15-20 minuter innan du sköljer av med varmt vatten.

- Rödklöverbad: Tillsätt torkade rödklöverblommor i en örtbadspåse eller bomullspåse och låt den hänga under kranen när du fyller badkaret. När badet är klart kommer vattnet att vara infuserat med de lugnande egenskaperna hos rödklöver, vilket ger en avkopplande badupplevelse för dig och din huden.

- Rödklövertoner: Koka upp vatten och tillsätt torkade rödklöverblommor. Låt det svalna och sila därefter bort blommorna. Använd utdraget som en naturlig toner för att balansera hudens pH-värde och minska rodnad och rena. Kom ihåg att alltid göra en patch-test på underarmen innan du använder nya produkter på huden för att undvika eventuella allergiska reaktioner.

Vetenskapligt namn: Trifolium pratense L Växtdel: Blomma Ursprungsland: Kosovo

Liknande produkter

Populära produkter just nu

Produkter du tittat på

10% rabatt när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev

(gäller vid 1 köptillfälle på ordinarie priser)

Kontakta kundtjänst

Jakobs Apotek c/o Jacobsons. T AB
Ringtrastvägen 1
591 37 Motala

Mejla eller ring oss

 Vår kundtjänsttelefon är öppen:

Måndag - torsdag 9.00-12.00 Telefon: 010-102 93 96 Kundservice via mejl: kundservice@jakobsapotek.com

Ni är alltid välkomna att mejla oss dygnet runt. Vi svarar så fort som möjligt.

Ha en fortsatt trevlig dag önskar personalen på Jakobs Apotek
Org.nr: 556257-0829

Copyright © 2022 Jakobs Apotek  |  SitemapCookies

Powered by Sitesmart