010-102 93 96         kundservice@jakobsapotek.com         Betala säkert med Klarna & Swish   |  Mina sidor

Varukorgen är tom

HEM / Hudvård / Bodybutters, oljor och eteriska oljor / Better You Palmarosaolja eterisk 10ml

Better You Palmarosaolja eterisk 10ml

103

kr

Ordinarie pris:

129 kr

|

Du sparar

26 kr

Palmarosaolja eterisk olja med en söt och blommig doft.

Varumärke Better You

Eterisk Palmarosaolja (Cymbopogon martini) från Indien är en underbar olja med en blommig, söt och rosaktig doft. Detta är en mångsidig olja som används som ingrediens i parfymer och för sina hudvårdande egenskaper. Palmarosa hjälper till att reglera hudens naturliga oljeproduktion och tillför fukt till huden, samtidigt som den stärker hudens skikt. Den passar till alla hudtyper, även känslig och irriterad hud. Oljan har en stärkande effekt på sinnet och skapar samtidigt en avslappnad stämning. Inom aromaterapi är den populär för stressreducering, att motverka oro och nervositet. Den passar bra tillsammans med andra eteriska oljor som geranium, bergamott, grapefrukt, sandelträ eller ceder. Doftnot: mellannot. För användning på huden är det viktigt att blanda palmrosaolja med en kallpressad vegetabilisk olja innan den appliceras på huden eller används i andra metoder för aromaterapi. Dosering maximalt 1% koncentration (12 droppar) i 30 ml vegetabilisk kallpressad olja på huden eller 2% koncentration (18 droppar) vid andra metoder för aromaterapi. Palmarosa är en GRAS -godkänd eterisk olja och kan användas som en naturlig smaksättare i mat och dryck. Dosera sparsamt eftersom den eteriska oljan är mycket koncentrerad och annars kan bli för stark. Vanligtvis räcker det med en till tre droppar/liter vätska (eller smet/deg) för att uppnå önskad smak.

Orsakar allvarliga ögonskador. Irriterar huden och kan orsaka allergisk hudreaktion. Mycket giftigt för vattenlevande organismer med långtidseffekter. Undvik utsläpp till miljön. Förvaras torrt och svalt, väl förslutet och oåtkomligt för barn. ÅTGÄRDER VID FÖRSTA HJÄLPEN EFTER HUDKONTAKT (även håret): Tvätta grundligt med tvål och vatten.Vid hudirritation eller utslag, kontakta läkare. EFTER KONTAKT MED ÖGONEN: Skölj försiktigt med vatten i 15 minuter. Ta ut kontaktlinser om det kan ske enkelt. Fortsätt att skölja. Om irritation eller svullnad kvarstår, kontakta läkare.

100 % ekologisk eterisk palmarosagräsolja (Cymbopogon martini). Framställd genom ångdestillering av gräs.
Utblandad i olja (max. 1 %. Exempelvis: 2-3 droppar eterisk olja med 1 msk kallpressad olja) på huden eller som aromaterapi. Börja med ett litet område för att kontrollera tolerans. Hälsoskadlig outspädd. Tvätta huden noga efter användning. Får inte utsättas för värme, heta ytor, gnistor, öppen låga eller andra antändningskällor eller användas i samband med rökning. Undvik att inandas koncentrerad ånga/sprej.

Liknande produkter

Populära produkter just nu

Produkter du tittat på

10% rabatt när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev

(gäller vid 1 köptillfälle på ordinarie priser)

Kontakta kundtjänst

Jakobs Apotek c/o Jacobsons. T AB
Ringtrastvägen 1
591 37 Motala

Mejla eller ring oss

 Vår kundtjänsttelefon är öppen:

Måndag - torsdag 9.00-12.00 Telefon: 010-102 93 96 Kundservice via mejl: kundservice@jakobsapotek.com

Ni är alltid välkomna att mejla oss dygnet runt. Vi svarar så fort som möjligt.

Ha en fortsatt trevlig dag önskar personalen på Jakobs Apotek




Org.nr: 556257-0829

Copyright © 2022 Jakobs Apotek  |  SitemapCookies

Powered by Sitesmart