010-102 93 96         kundservice@jakobsapotek.com         Betala säkert med Klarna & Swish   |  Mina sidor

Varukorgen är tom

HEM / Hudvård / Bodybutters, oljor och eteriska oljor / Better You Grönmyntaolja eterisk 10ml

Better You Grönmyntaolja eterisk 10ml

95

kr

Ordinarie pris:

119 kr

|

Du sparar

24 kr

Eterisk olja från Grönmynta med en lätt, varm och söt mintdoft.

Varumärke Better You

Grönmyntaolja (Mentha spicata) kommer från Indien och är framställd genom ångdestillering av växtens blad och utmärker sig genom sin lätta, varma och söta mintdoft. Den har en upplyftande och stimulerande effekt på sinnet, vilket kan hjälpa till att förbättra koncentrationen och bidra till mental klarhet. Inom aromaterapi används grönmyntaolja för att skapa en energigivande atomosfär och främja fokus. Grönmynta är perfekt att använda vid mental trötthet. Ta en droppe av den eteriska oljan blandat med några milliliter av en vegetabilisk kallpressad olja och massera in vid tinningarna för att främja mental klarhet och fokus. Grönmynta är en GRAS- godkänd eterisk olja och kan användas som en naturlig smaksättare i mat och dryck. Den passar bra både söta och salta maträtter och ger en uppfriskande smak och doft. Du kan göra en salladsdressing med uppfriskande smak av grönmynta eller en myntayoghurt som ett fräscht tillbehör. Grönmynta kan också användas i desserter, såsom chokladkakor eller praliner. Eftersom den eteriska oljan är mycket koncentrerad är det viktigt att dosera sparsamt för att undvika att smaken blir för stark. Vanligtvis räcker det med en till tre droppar/liter vätska. På huden har oljan en kylande, sammandragande, och lokalbedövande effekt och den kan användas vid solsveda eller hudirritationer orsakade av värme. Det är dock viktigt att hålla doseringen låg eftersom huden är skadad och då är känslig, tillsätt maximalt 1 droppe koncentration i 5 ml vegetabilisk kallpressad olja. Du kan också ge dina fötter extra omsorg genom att tillsätta några droppar av den svalkande grönmyntaoljan i ett fotbad, gärna blandat med havremjölk, äppelcidervinäger eller honung för att inte dropparna ska skada huden. Oljan kombineras väl tillsammans med andra eteriska oljor som citron, rosmarin eller lavendel för att skapa en balanserande upplevelse. Doftnot: toppnot. För användning på huden blanda alltid grönmyntaoljan med en kallpressad olja och applicera på huden eller använd i andra metoder för aromaterapi. Dosering maximalt 1% koncentration (12 droppar) i 30 ml vegetabilisk kallpressad olja.

Får inte utsättas för värme, heta ytor, gnistor, öppen låga eller andra antändningskällor eller användas i samband med rökning. Undvik att inandas koncentrerad ånga/sprej. Fara!: Brandfarlig vätska och ånga. Kan vara dödligt vid förtäring om det kommer ner i luftvägarna. Irriterar huden. Kan orsaka allergisk hudreaktion. Orsakar allvarlig ögonirritation. Mycket giftigt för vattenlevande organismer med långtidseffekter. Undvik utsläpp till miljön. Förvaras torrt och svalt, väl förslutet och oåtkomligt för barn. ÅTGÄRDER VID FÖRSTA HJÄLPEN EFTER INANDNING: Flytta personen till frisk luft och se till att andningen underlättas. EFTER FÖRTÄRING: Kontakta genast GIFTINFORMATIONSCENTRALEN/läkare. Framkalla INTE kräkning. EFTER HUDKONTAKT (även håret): Tvätta grundligt med tvål och vatten. Vid hudirritation eller utslag, kontakta läkare. EFTER KONTAKT MED ÖGONEN: Skölj försiktigt med vatten i 15 minuter. Ta ut kontaktlinser om det kan ske enkelt. Fortsätt att skölja. Om irritation eller svullnad kvarstår, kontakta läkare.

100 % ekologisk grönmyntaolja (Mentha spicata). Framställd genom ångdestillering av blad.
Utblandad i olja (max. 2 % / max. 5 droppar eterisk olja med 1 msk olja) på huden eller som aromaterapi. Börja med ett litet område för att kontrollera tolerans. Hälsoskadlig outspädd. Tvätta huden noga efter användning.

Liknande produkter

Populära produkter just nu

Produkter du tittat på

10% rabatt när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev

(gäller vid 1 köptillfälle på ordinarie priser)

Kontakta kundtjänst

Jakobs Apotek c/o Jacobsons. T AB
Ringtrastvägen 1
591 37 Motala

Mejla eller ring oss

 Vår kundtjänsttelefon är öppen:

Måndag - torsdag 9.00-12.00 Telefon: 010-102 93 96 Kundservice via mejl: kundservice@jakobsapotek.com

Ni är alltid välkomna att mejla oss dygnet runt. Vi svarar så fort som möjligt.

Ha en fortsatt trevlig dag önskar personalen på Jakobs Apotek




Org.nr: 556257-0829

Copyright © 2022 Jakobs Apotek  |  SitemapCookies

Powered by Sitesmart