Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

  010-102 93 96         kundservice@jakobsapotek.com         Betala säkert med Klarna & Swish   |  Mina sidor

Varukorgen är tom

HEM / Kropp & Skönhet / Body butters och oljor / Botavikos eterisk olja söt apelsin 10 ml

Botavikos eterisk olja söt apelsin 10 ml

60

kr

Botavikos Sweet Orange Essential Oil 10 ml

Söt frisk citrusaktig doft Balanserande på huden Ger sol och glädje till sinnet Denna apelsinolja kommer Brasilien.

Varumärke Botavikos

Botavikos eterisk olja söt apelsin med söt, färsk, fruktig och citrusaktig doft! Eterisk olja söt apelsin utvinns ur skalen genom rivning och pressning. Det görs ihop med utvinningen av apelsinjuice. Denna apelsinolja kommer Brasilien. Oljan har en söt, varm och frisk apelsindoft. Doften fungerar lugnande samtidig som den verkar upplyftande, ger sol och glädje till sinnet och kan vara ett stöd vid stress, oro och nedstämdhet. Doften står verkligen för sol, ljus och värme och är ett självklart val i aromalampan under det mörka vinterhalvåret. Apelsinoljan används även mot förkylning, förstoppning, gasbildning och för att stimulera matsmältning. Oljan kan användas i hud/massage/badolja och tillsätts främst för sin positiva effekt på sinnet. Den kan också vara en hjälp vid tillfällig svullnad i benen och vid celluliter samt vid fet hy. Apelsinolja är bra i hudvård som antiseptisk och lugnande, är särskilt bra till känslig hud och till fet hud som behöver balans. Den har en sammandragande effekt på fet, trött, stressad eller mogen hud. Oljan hjälper att bibehålla fuktbalans i huden och ökar förnyelse av hudceller tack vare karoten som finns i oljan. Karoten är ett förstadium till A-vitamin, är fettlösligt och finns i apelsinskalet. Karotenets regenererande effekt på huden är värdefull och används därför i ansiktsoljor och krämer med anti age effekt. Eterisk olja apelsin passar bra att blanda med andra citrusdofter: mandarin och neroli, aromatiska som rosmarin och lavendel och kryddofter bla kryddnejlika och svartpeppar. Apelsindoften är flyktig och blandas gärna med någon basnot. 100 % vegansk. Godkänd av Internationella PETA. Vetenskapligt namn: Citrus Sinesis. Ursprung: Brasilien. KARAKTERISERANDE: CITRUS, TOPPNOT. Försiktighetsåtgärder: För utvärtes bruk! Använd inte under graviditet, vid amning, allergier. Kontrollera för individuell intolerans. VID FÖRTÄRING; ring genast GIFTINFORMATIONSCENTRALEN/läkare. Framkalla INTE kräkning. Vid direkt hudkontakt; tvätta grundligt med tvål och vatten. Om hudirritation uppstår; uppsök medicinsk rådgivning. VID DIREKT ÖGONKONTAKT; skölj försiktigt med vatten i flera minuter. Om möjligt, avlägsna kontaktlinser, fortsätt skölj. . Förvaringsvillkor: Förvara i tätt stängda flaskor, skyddat från direkt solljus, utom räckhåll för barn, vid temperatur från 5 ° C till 25 ° C.

Recept och användning: HUDVÅRD: berika dina krämer med 3-5 droppar av citronoljan per 5 ml av hudkräm. I ansiktsmask kan du tillsätta 6-8 droppar per 10 ml. ANSIKTSRENGÖRING: Tillsätt 1-2 droppar i vatten. Stäng ögonen och skölj ansiktet. Torka ansiktet med en servett. AROMATERAPI: Häll varmt vatten i den övre skålen av aromlampan. Tillsätt 3-5 droppar för varje 15 m2 i rummet. I den nedre delen tänder du ljus. Proceduren kan vara från 20 minuter till 3 timmar. COMPRESS: Tillsätt 5-7 droppar eterisk olja i vatten eller basolja. Sänk ned en bomullstrasa i en blandning, kläm något. Sätt på en öm plats, sätt cellofan på toppen och fixera med en torr trasa eller bandage. Låt det verka i 10-40 minuter. HÅR: Applicera 2-3 droppar eterisk olja på kam och kamma genom hårets längd i 5-7 minuter. MASSAGE: 6-10 droppar per 10 ml av basolja. BAD: Blanda 3-5 droppar av oljan med 30-60 g av exempelvis salt eller honung, lägg det i vatten i badkaret. Lägg dig i vatten och njut i 5-20 min. GOLVRENGÖRING/ALLRENGÖRING: 30 droppar per 5 l vatten. Häll upp varmt vatten i en skurhink och tillsätt eterisk olja. Torka golvet som vanligt. Alternativt kan blanda 5-10 droppar med 100 ml vatten och ättika i en sprayflaska. Skaka väl innan användning.

Liknande produkter

Populära produkter just nu

Produkter du tittat på

10% rabatt när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev

(gäller vid 1 köptillfälle på ordinarie priser)

Kontakta kundtjänst

Jakobs Apotek c/o Jacobsons. T AB
Ringtrastvägen 1
591 37 Motala

kundservice@jakobsapotek.com
Telefon: 010-102 93 96
Öppettider kundtjänsttelefon:
måndag - torsdag 09.00 - 12.00

Ni är alltid välkomna att maila oss dygnet runt.
Vi svarar så fort som möjligt.

Org.nr: 556257-0829

Copyright © 2022 Jakobs Apotek  |  SitemapCookies

Powered by Sitesmart