010-102 93 96         kundservice@jakobsapotek.com         Betala säkert med Klarna & Swish   |  Mina sidor

Varukorgen är tom

HEM / Kosttillskott / Mineraler / Dr Mercola Iodine Jod 30 kapslar (KORT DATUM)

Dr Mercola Iodine Jod 30 kapslar (KORT DATUM)

132

kr

Ordinarie pris:

189 kr

|

Du sparar

57 kr

Bäst före - 06/2024

Dr. Mercolas jodtillskott kapslas i lipcaps, som är en patenterad enkapsuleringsmetod som gör att råvaran låses in i kapseln och håller sig helt stabil.Varumärke Dr Mercola

Jodbrist är ett utbrett hälsoproblem i 47 länder världen över trots att man infört jodering av bordssalt. Ett tillräckligt intag av jod är nödvändigt för att bilda tyreoideahormon och ett för lågt intag resulterar i utveckling av hypotyreoidism och struma. Under graviditet ökar jodbehovet och försämrad produktion av tyreoideahormoner under graviditeten påverkar barnets tillväxt och dess hjärnutveckling. Allvarlig jodbrist resulterar i mental retardation hos den nyfödda som ett resultat av den dåliga tillgången av tyreoideahormoner. Men även måttliga brister har hälsokonsekvenser under hela livet. Jodbrist hos barn i skolålder försämrar tillväxt och påverkar kognitiv förmåga och motorisk funktion. WHO anser att elimination av jodbrist är den fjärde mest konstnadseffektiva åtgärden i kampen för att öka den globala hälsan.

Jod är rikast förekommande i mat från havet, speciellt alger och även skaldjur och fisk från havet. Veganer löper stor risk att drabbas av jodbrist då en stor del av jodintaget kommer från mjölk och kött då nötkreatur får jodberikat foder. Skolor och restauranger använder ofta icke-joderat salt och jod tillsätts inte heller i hel- och halvfabrikat. Den nya trenden med flingsalt har också ökat jodbristen då den oftast inte är joderad. Risker för låga jodvärden Detaljer Få livsmedel är rika på jod Jod är en relativt ovanlig mineral som finns i begränsade mängder i viss föda. exponering för jodantagonister Detta är en stor bidragande orsak till varför vi har låga jodvärden. Se nedan om antagonisterna Utarmade jordar Förorening av jordar med bekämpningsmedel och kemiska gödsningsmedel kan utarma jordarna på jod. Bergiga områden har generellt lägre halter av jod i jorden. Flourerat vatten Flour är en antagonist till jod, vilket innebär att det hämma upptaget. Flour tillsätts ofta i vatten vid rening. Vegetarisk diet Om du är vegetarian finn det risk att du får i dig för lite jod, pga dieten. Speciellt om jordarna är utarmade.

Störst risk att få jodbrist skapas av jodantagoinster som vi dagligen utsätts för:

Brom - Används ofta i bekämpningsmedel, läsk (citrus och apelsinsmaksatta), i simbassänger, parfymer och mediciner Klor - Används för att bleka mjöl och tillsätts i vårt dricksvatten. Förhöjda värden (över gränsvärdet) har i en undersökning visat sig finnas i 55 av Sveriges kommuner. Flour - I en undersökning som gjordes år 2000 i Sverige uppvisade 95 vattentäkter fördelade på 59 kommuner flouridhalter som är högre än föreskrivet gränsvärde! Goitrogener - Goitrogener finns naturligt i soja, kål, grönkål, broccoli, brysselkål, kålrot, ruccola, krasse, rädisa, senap, pak choi, hirs, spenat, persika, jordgubbar och jordnötter. Goitrogener är en antinutrient hämmar upptaget av jod kraftigt. Dr. Mercolas jodtillskott kapslas i lipcaps, som är en patenterad enkapsuleringsmetod som gör att råvaran låses in i kapseln och håller sig helt stabil.

Jod bör ej tas av personer som lider av överaktiv sköldkörtel (hypertyreos) utan att rådfråga läkare.


30 kapslar 

Fyllnadsmedel (glycerin), jod (kaliumjodid), vegetabilisk kapsel (hydroxipropylmetylcellulosa).
1 kapsel innehåller: Jod (från kaliumjodid) 1,5 mg Glycerin, kapsel (hydroxypropyl Methylcellulose, vatten) Silikondioxid

Liknande produkter

Populära produkter just nu

Produkter du tittat på

10% rabatt när du anmäler dig för vårt nyhetsbrev

(gäller vid 1 köptillfälle på ordinarie priser)

Kontakta kundtjänst

Jakobs Apotek c/o Jacobsons. T AB
Ringtrastvägen 1
591 37 Motala

Mejla eller ring oss

 Vår kundtjänsttelefon är öppen:

Måndag - torsdag 9.00-12.00 Telefon: 010-102 93 96 Kundservice via mejl: kundservice@jakobsapotek.com

Ni är alltid välkomna att mejla oss dygnet runt. Vi svarar så fort som möjligt.

Ha en fortsatt trevlig dag önskar personalen på Jakobs Apotek
Org.nr: 556257-0829

Copyright © 2022 Jakobs Apotek  |  SitemapCookies

Powered by Sitesmart